Stamboominformatie

Voorbeelden

Name it

Het familiebedrijf Name It

Mijn naam is Sandra Doeteldonk. Ik ben een professioneel onderzoeker. Ik doe verschillende soorten van onderzoek, maar het heeft eigenlijk altijd betrekking op uitzoekwerk en archiefwerk. Dit vind ik heerlijk om te doen. Ik heb er veel ervaring in opgedaan en ben zeer goed in het uitzoeken. Bovendien ben ik een doorzetter. Dit is een belangrijke eigenschap in dit soort werk. Je bent constant op zoek naar lijntjes en verborgen informatie. Soms duurt het heel lang voordat je iets hebt gevonden. Maar uiteindelijk kom ik er eigenlijk altijd wel uit. Geduld is echter een schone zaak. En je moet niet opgeven, maar doorzetten. Wanneer je de onderste steen boven legt, kom je vaak tot ontzettend interessante informatie.

In deze hoedanigheid word ik veel gevraagd voor stamboomonderzoek. In stamboomonderzoek probeer je de voorouders van een persoon te achterhalen. Een uitgebreid stamboomonderzoek gaat verder. Hierin wordt er meer gedetailleerde informatie achterhaald over de personen uit de stamboom. Zo kom je meer te weten over je familie. Dit vergt veel uitzoekwerk, maar dat doe ik graag.

Het onderzoeken van de stamboom van een persoon kan om twee redenen worden gedaan:

  1. Men wilt meer informatie over voorouders. Wie waren het? Wat deden ze? Waar komen ze vandaan? Waar komt de achternaam vandaan of wat betekent de achternaam?
  2. Het achterhalen van genetische informatie, zoals ziektes en lichamelijke aandoeningen. Is een persoon kwetsbaarder voor bepaalde ziektes door zijn genen? Dit wordt zichtbaar in de genetische informatie die in een stamboomonderzoek kan worden achterhaald.

Stamboomonderzoek Name It

Recent heb ik een leuk stamboomonderzoek verricht voor het familiebedrijf Name It. Name It produceert kinderkleding. Name It wordt onder andere online verkocht bij de grote online kinderkledingwinkel Amazingkids.nl. Daar kent u Name It waarschijnlijk wel van. Het bedrijf Name It is een familiebedrijf. Het bestaat al enkele decennia. De huidige familieleden die het bedrijf runnen wisten weinig over het ontstaan van het bedrijf en de ontwikkeling van Name It. Graag wilde ze meer informatie over het bedrijf voordat eventuele bronnen zouden verdwijnen. Daar hebben ze mij voor gevraagd.

Name It heette eerst Joostens Textiel

Het leuke aan de resultaten van dit stamboomonderzoek is dat Name It vroeger een hele andere naam had, namelijk Joostens Textiel. Bij de huidige generatie van de familie die het kledingbedrijf Name It runnen, was dit niet bekend. Ze keken me allemaal verbaasd aan. Ze waren allemaal in de veronderstelling dat het bedrijf al 50 jaar Name It heette.

Ook is gebleken dat de voorouders het bedrijf Joostens Textiel hebben gesplitst. Er was onenigheid tussen twee broers die het bedrijf overnamen van hun vader. De broers konden niet over deze onenigheid komen en besloten het bedrijf te splitsen. Hieruit is Name It ontstaan en Scapino. Ook dit was onbekend bij de huidige generatie van Name It kinderkleding.

Heeft u persoonlijk, uw familie of uw bedrijf ook behoefte naar een stamboomonderzoek? Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis en de verhalen van uw familie of bedrijf? Stuur mij dan een bericht. Dan kunnen we kijken wat ik voor u kan betekenen. Er kan uit dit onderzoek interessante informatie naar voren komen, zoals dit ook bij Name It het geval is geweest.